Raja-ajatuksia Mietteitä kaakonkulmalta

Ei vähätellä horinoita

Loppuvuodesta 1918 Hässleholmissa, Skoonessa vietti aikaansa katkeroitunut mies. Hän oli kenraali Erich Ludendorff, maanpakolainen, keisarillisen Saksan vahva mies ensimmäisen maailmansodan aikana. Ruotsiin hän oli paennut ystävänsä luo valeasussa ja väärennetyllä passilla kotimaansa kuohuntaa.

Tuo aika oli Ludendorffille tuotteliasta. Hän vietti Ruotsissa vain seitsemisen kuukautta, mutta ehti siellä ollessaan kirjoittaa sota-ajan muistelmansa. Vaikka hän oli ollut suoraan mukana Saksan sodanjohdossa, hän ei silti kyennyt myöntämään omaa vastuutaan sodan lopputuloksesta. Niinpä hän kehitteli muistelmissaan esittelemänsä selkäänpuukotusteorian, jonka mukaan kotirintaman petturit - eli vasemmisto ja vapaamuurarit - olivat syyllisiä häviöön sodassa. Mitään kunnollisia todisteita hän ei näille jutuilleen esittänyt.

Teorian jatkojalostus tapahtui 1927 ilmestyneessä kirjassa Vernichtung der Freimaurerei durch Enthüllung ihrer Geheimnisse, joka siis keskittyi vapaamuurareihin. Vapaamuurarijärjestöjä kutsuttiin kirjassa "keinotekoisiksi juutalaisiksi", ne siis eivät olleet juutalaisia, mutta valvoivat juutalaisten etuja ja olivat siis mukana juutalaisten väitetyssä salaliitossa.

Aikalaiskommenteissa kirjalle lähinnä naureskeltiin ja kirjoittajaa pidettiin vanhuudenhöppänänä. Esimerkiksi Bremer Tageblatt -sanomalehti luonnehti Ludendorffia "psyykkisesti epävakaaksi.

Kuten kaikki varmaan tietävät, 1930-luvun puolimaissa Ludendorffin horinat vapaamuurareista ja selkään puukotuksesta olivat Saksassa Virallinen Totuus.

Meidän ei siis ole mitään syytä sivuuttaa nykyajan natsisössötyksiä olankohautuksella. Toivottavasti tämän muistaa erityisesti kansanedustaja Juho Eerola - Suomen Sisun (omien sanojensa mukaan entinen) jäsen - jos hän pian alkavassa A-Talk -ohjelmassa yrittää vähätellä kansallissosialismia ja sen nykyisiä ilmenemismuotoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Samaa mieltä, ketään ei pidä vähätellä, eikä vastustajaa aliarvioida. Mutta miksi vain vapaamuurarit ? Omien tietojeni mukaan natsien virallinen totuus oli, että lähinnä juutalaiset luhistivat maan sisältäpäin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa tämä suuri ongelma maassamme on ilmaston lämpenemiseen verrattuna.

Toimituksen poiminnat

Sivut