Raja-ajatuksia Mietteitä kaakonkulmalta

Simon Elo ja Suomen laki

Kansanedustaja Simon Elo (ps) ilahdutti syksyistä tiistai-iltaa eduskunnassa pitämällään puheella. En tässä yhteydessä enää puutu ed. Elon hupsuihin käsityksiin Syyrian tulevasta kehityksestä, vaan haluan kiinnittää huomion lakeja säätävän henkilön käsityksiin voimassa olevista laeista.

Ed. Elo haluaa terrorismilakeja kiristettäviksi näin: "Kouluttautuminen terrorismirikoksen tekemistä varten on säädettävä rangaistavaksi teoksi. Lisäksi terrorismin rahoittamissäädökset on laajennettava koskemaan varojen keräämistä tai antamista terrorismiryhmälle tai toisen terrorismirikoksen tekemiseen."

Minulla on ed. Elolle hyviä uutisia: nämä ovat jo rikoksia. Jos ed. Elolla on kiireitä, hän voi laittaa avustajansa lukemaan Suomen rikoslain 34 a luvun. Siellä on määritelty rikokseksi sekä kouluttautuminen terrorismirikoksen tekemistä varten (4 b §) että terrorismin rahoittaminen (5 §).

Kansanedustaja ei siis jostain syystä ole vaivautunut selvittämään, millaisia lakeja maassa on voimassa, ja käyttää arvokasta työaikaansa vaatimalla pykäliä sellaisiksi, kuin ne jo nyt ovat. Tämän voisi selittää ihan silkalla typeryydellä, mutta koska haluan ajatella ihmisistä pohjimmiltaan hyvää, oletan syynä olleen pelkän laiskuuden.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Persuilla on se mentaliteetti, että he ovat kriitikkoja, eivät tekijöitä. On helppo kritisoida kaikkea. Paljon vaikeampaa on tehdä asioita. Ensimmäinen toimenpide järkevässä tekemisessä on että otat selvää, mitä on tehty aiemmin.

Marko Huttunen

Juuri kun pääsin sanomasta että en puolustele ryssän tekemisiä, niin joudun pitkin hampain tukemaan Al-Assadin tukemista. Ainoa konsti saada siellä joku roti aikaan,on saada jollekkin taholle sotilaallinen ylivoima jolla murskata kaikki muut. Tarvitaan voittaja jotta päästään jotenkin rauhaan. Jenkit on istuneet siellä sormi nenässä, jihadistit kuka minkäkin kirjainyhdistelmän alla tappelee yksu kaikkia ja kaikki yhtä vastaan. Huonoin vaihtoehto on että ihan mikä tahansa islamilainen ryhmä saisi vallan. Ainoa joka pystyy tekemään rauhan on Al-assad koska pystyy alistamaan muut rauhaan jos saa heidät lyödyksi. Nyt sitten ryssä pommittaa kaikki partasuut sieltä kivikauteen,mikä on hyvä,mutta poimii myös hedelmät ja leikkii yhä innokkaammin suurvaltaa. Ja tämä on huono. Ei tämä nyt ihan putkeen ole mennyt länneltä. Sovat loppuu sotimalla,jos on kerran rähinä alkanut.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ja minä pääsin juuri sanomasta blogikirjoituksessa, että tässä ei nyt käsitellä Syyriaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koska persun tarkoitus on pelotella hän suhtautuu todellisuuteen välinpitämättömästi. Todellisuus ei ole tutkimisen arvoinen asia ja eduskuntakin on sitä vatten että sieltä käsin voi pelotella.

Kari Ahveninen

No nyt kun vihreillä on selkeä käsitys siitä mitä on terrorismin tukeminen, niin olisiko kenties aika myös aloittaa noudattamaan sitä varten tehtyjä lakeja? Vai pelkästään parjata persuja siitä että he haluavat että niitä lakeja myös noudatettaisiin?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ööh... Onko joku vihreä ollut jossain sitä mieltä, että terrorismin tukemista koskevia lakeja ei tarvitsisi noudattaa?

Elo ei puheessaan vaatinut lain noudattamista, vaan uutta lakia. Kovin syvää perehtyneisyyttä eivät osoita vaatimukset lainsäädännöstä, joka on jo voimassa. Ellei sitten tarkoituksena ole hankkia oiva pätemistapa seuraaviin vaaleihin, kun voi puolueen teltalla näyttää tulostetta eduskuntapuheesta, verrata sitä Finlexiin ja röyhistellä rintaansa, että näettekös, kuinka vaatimuksiini on suostuttu.

Toimituksen poiminnat

Sivut