Raja-ajatuksia Mietteitä kaakonkulmalta

Ps, uusin vanha puolue

Kaikki varmaan muistavat viime syksyn kunnallisvaalit. Silloin runsaasti kannatustaan kasvatti puolue, joka ilmoitti tekevänsä asiat toisin kuin muut, "vanhoiksi" kutsumansa puolueet. Demokratiakäsitystään kutsuvat populistiseksi, varmaan ihan aiheesta.

Tuon puolueen täkäläinen osasto julisti yhdeksi tavoitteekseen tällä valtuustokaudella lasten kotihoidon tuen kuntalisän eli ns. Lappeenranta-lisän jatkamisen ja kehittämisen. Muutama kuukausi valtuustotyötä sai aikaan sen, että puolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja jätti viime maanantaina valtuustoaloitteen lisän maksamisen lopettamisesta. Valtuuston pöytäkirja ei ole vielä ehtinyt julkisuuteen, tämän asian meille kertoi läpimätä punavihermedia.

Takinkääntäjä, luulee joku minun varmaan kiljuvan seuraavaksi. Ei todellakaan. Tällä tavallahan ns. vanhat puolueet toimivat: jos tulee uutta tietoa, ollaan valmiit muuttamaan mielipidettä. Kolmen sanan sutkaukset ovat arvottomia, kun asioita ruvetaan oikeasti päättämään. Joten tervetuloa vain tänne vanhojen puolueiden joukkoon.

Minun kulmakarvojani Ylen haastattelussa kohotti eniten haastateltavan yllättyneisyys Lappeenrannan talouden tilasta. Viime lokakuussa valtuusto käsitteli kaupungin talouden tasapainottamista, uusvanhan puolueen valtuustoryhmä oli silloin kolmihenkinen, ja he kaikki ovat myös nykyisessä valtuustossa. Myös haastattelun ihmettely homeisista kouluista ja päiväkodeista on kummallista, kyllähän se samoin kuin kaupungin talous ovat molemmat olleet tiedossa jo syksyllä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No niin nyt on meillä uusi nimi rakkaalle lapselle, uusivanhat.

Alexius Manfelt

Täällä meillä Hämeessa ovat uusvanhat, ja varsinkin eräs miespuolinen henkilö oikein tehtaillut ilmiantoja ja poliisitutkimusvaatimuksia. Lienee turhautunut kaikkeen mahdolliseen. Vain kahju haluaa varmaan kylapäälliköksi tällaiseen yhteisöö, sitäkin kohta etsitään.

Varmaa on vain se, että hänestä tulee uusvanhojen julkinen kusitolppa, johon he purkavat pahaa oloaan..

Mitä tulee tuohon Lappeenrannan asiaan, niin eikos poliittinen muisti jo ylity tuon ehdotuksen ja todellisen tekemisen välisenä aikana. Ja ei mikään uusvana voi pitää uutena mitä vanhana lupaa.

Kari Ahveninen

*huokaus* tosi vihreä kannanotto. Ei voi muuta kuin ihmetellä. Kuka sen sinne kuuseen ajoi, vihreätkö?

Toimituksen poiminnat

Sivut