*

Raja-ajatuksia Mietteitä kaakonkulmalta

Kuka?

Kuka?

Olen syntyperäinen lappeenrantalainen, enkä ole koskaan kaivannut muualle. Saimaa välkehtii ihan eri tavalla kuin muut järvet, meristä nyt puhumattakaan. Olen asunut vuoden ulkomailla, minkä ansiosta en ole kamalan innostunut minkäänlaisista kansallisista stereotypioista. Tavallisia ihmisiä on kaikkialla enemmistö, ja tavalliset ihmiset haluavat loppujen lopuksi hyvin samanlaisia asioita.

Yhden harrastuksen näkee jo kuvasta. Olen pelannut shakkia varsin tosissani n. 30 vuotta. Nykyään painopiste on siirtynyt enemmän turnausten järjestämiseen ja järjestöpuuhailuun. Lisäksi harrastan lukemista, asioiden ihmettelyä ja pienimuotoista maailmanparannusta. Olen Lappeenrannan seudun Vihreiden hallituksen jäsen, mutta täällä esitän vain omia mielipiteitäni.

Edustuksellinen demokratia ei saisi olla liian edustuksellista. Osa asioista olisi tuloksellisinta päättää nykyistä pienemmissä yksiköissä. Lähidemokratia ja kaupunginosavaltuustot pitäisi tämän vuoksi nivoa nykyistä kiinteämmäksi osaksi kunnallista päätöksentekoa.

Sähköposti: vihreajussi(a)gmail.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat

Sivut