Raja-ajatuksia Mietteitä kaakonkulmalta

Ne jyrää meitin!

Tuleeko Etelä-Karjalasta venäläinen maakunta, kyseli nimimerkki "Huolestunut Arkadianmäeltä". Kuinka todellinen tämä huoli mahtaakaan olla?

Hyvä kohta aloittaa on tarkistaa esitettyjen faktojen todenperäisyys. Pysyvää venäläisasutusta kutsutaan uhaksi, mutta sujuvasti jätetään mainitsematta, että venäläiset hankkivat Suomesta kiinteistöjä enimmäkseen lomailua varten. Lisäksi jostain syystä ei mainita lainkaan sitä, että kiinteistökaupassa on aina ostajan lisäksi myös myyjä. Jos venäläisten talokaupat kerran ovat näin vaarallisia, miksi syyttävä sormi ei koskaan osu talonsa myyvän suomalaisen suuntaan?

Venäjän kielen kuuluminen Lappeenrannan torilla on luonnollista rajakaupungille, eikä se ole todiste mistään invaasiosta. Yhtään enempää todistusvoimaa ei ole silläkään, että torilla kävijä oli parkkipaikalla laskenut 24 venäläiskilvissä olevaa autoa 32:sta.

Helsingissä on jo yli 3000 virolaista ja venäläistä, mutta enpä ole kuullut vaatimuksia kielilain muuttamisesta. Mikään ei anna aihetta olettaa, että venäläiset Kaakkois-Suomessa olisivat yhtään herkempiä tottelemaan Tossavaisen ennustuksia.

Ensimmäisessä kommentissaan blogisti ilmoittaa, että Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoista yli puolet on ulkomaalaisia. Asiaahan olisi voinut kysyä koululta itseltäänkin. Juhlallisesti nimetyssä Yhteiskuntavastuuraportti 2011:ssä kerrotaan, että opiskelijoita on kaikkiaan n. 3200. Syyskuussa 2011 muita kuin Suomen kansalaisia oli 383 eli reilu kymmenesosa. Tästä joukosta huomattava osa on tullut opiskelu- tai harjoittelijavaihdossa, siis vastavuoroisuuden periaatteella.

Faktapuoli ei ole siis kovin vankka. Ehkä sitä paikatakseen blogisti yritti tehdä omista arvauksistaan faktoja. Itse blogitekstissä oli tämmöinen: "Mututuntumani on, että noin 80-90 % vastustaa kiinteistöjen myyntiä venäläisille." Reilua kahta tuntia myöhemmin mutu olikin muuttunut ilmoitusasian kaltaiseksi.

Enpä muista kuulleeni, että koskaan olisi yhtäkään maata vallattu ostamalla tai tulemalla opiskelemaan, mutta nyt elämme kai historiallisia aikoja. Tosin kaalisoppa-letkautus antaisi aihetta olettaa, että koko kirjoituksen takana on jostain 30-lukulaisesta ajatusvarastosta kaivettu ryssäviha. Ennakkoluulot ja varsinkin valheet on siirrettävä syrjään, kirjoitti jopa James Hirvisaari. Etelä-Karjalasta ei ole tulossa venäläistä.

- - - - - - -

Miksi se rakkikoira on koko ajan näykkimässä Tossavaisen nilkkoja, saattaa joku nyt kysellä. Kolmestakin syystä, vastaa rakkikoira. Ensiksikin Tossavainen kirjoittaa paljon, joten valinnanvaraa riittää. Lisäksi olen nähtävästi eräistä asioista hänen kanssaan eri mieltä, mistä luonnollisesti syntyy helpommin kommentteja kuin samanmielisestä hyminästä. Kolmantena - ja kaikkein tärkeimpänä - on, että mielestäni Tossavainen edustaa puhtaaksiviljellyintä muotoa viime vuosina yleistyneestä argumentointitavasta: omien mielipiteiden sekaan vatkataan vääriä tai jopa täysin itse keksittyjä "tosiasioita", jotka siis "todistavat" alkuperäisen väitteen oikeaksi. Todellisuudessahan näin korotetaan omat, ehkä hyvinkin subjektiiviset käsitykset tosiasioiden ylitse. Vaikka mielipiteesi on sinun omasi, se voi olla väärä verrattuna todellisuuteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tossavaisen blogiotsikoiden asiapitoisuuksien summa vastaa kansanedustaja Tossavaisen substanssiosaamista. Viekö se valtiomiestasolle - jää nähtäväksi....

Jari Niemi

Perussuomalaiset ovat kuin kristallipallo. Jos haluaa tietää, mitä lähitulevaisuudessa tapahtuu, riittää katsoa, mitä persut vastustavat.

Esimerkki: Nyt ovat venäläiset ja heidän viisumivapaus persujen hampaissa. Siitä tietää, että viisumivapaus EU:n ja Venäjän välille toteutuu pian!

Veikko Vitikainen

Venäjä siirryttyä kapitalistiseen järjestelmään, siellä irtosi yksityiseen omistukseen valtavat omaisuudet. Ja liikkumisen vapaus oli Venäläisille motiivi jolla he voivat matkustella vapaasti Suomessa ja muualla maailmassa. Suomessa on syytä varautua siihen, että kuulemme Vennäjän kieltä yhä laajemmissa mitoissa. Toinen vaihtoehto on se, että laitetaan Venäläisiltä rajat kiinni. Mitä siitä hyötyisimme???
Venäjä ei tämän päivän näkemykseni mukaan ole Suomelle uhka, vaan mahdollisuus. Toki maanosto-oikeus Venäjältä ei tällä hetkellä ole Suomen kannalta oikeudenmukainen. Siihen olisi saatava muutos korkeimmalla poliittisella tasolla.

Jari Niemi

VV: Toki maanosto-oikeus Venäjältä ei tällä hetkellä ole Suomen kannalta oikeudenmukainen. Siihen olisi saatava muutos korkeimmalla poliittisella tasolla.

Tuo on todellinen epäkohta. Tämä asia pitäisi ratkaista ensisijaisesti EU:n tasolla EU:n ja Venäjän välisenä sopimuksena ja ellei se onnistu, niin sitten Suomen ja Venäjän kahdenvälisellä sopimuksella. Jollei mitään tyydyttävää ratkaisua asiaan löydetä, alan tässä kohden kallistua sille "impivaaralaiselle" linjalle, että sitten ei Suomestakaan myydä maata venäläisille.

Veikko Vitikainen

Juuri näin, ja jos Venäjä asettaa joitakin ostorajavyöhykkeitä, niin Suomen pitäisi tehdä vastaavat toimenpiteet, eikä antaa senttiäkään periksi.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Ja sitten joku arvio paljonko suomalaiset maata venäjältä ostaisivat,onko tuo oikeastaan mikään ongelma?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sen enempää kantaa ottamatta tuohon Tossavaisen blogiin. En ole sitä lukenut. En oikein ymmärrä kritiikkiä venäläisten kiinteistökauppoja kohtaan. Oikeastaan vain kaksi asiaa on tullut mieleeni. Kuinka paljon noissa kaupoissa on rahanpesua mukana ja toisena tietysti se vastavuoroisuus eli suomalaisten osto-oikeus venäjän rajan tuntumasta. Vyöhykkeen toisella puolellahan ei sinänsä rajoituksia ole.

Mikä tahansa maa ottaa mielihyvin vastaan vrt, aurinkorannikko, hyvä tuloisia, käteisellä kiinteistöjä ostavia, paljon kuluttavia, vähän julkisia varoja tuhlaavia asukkaita. Sellaisia jotka jättävät viivan yläpuolelle paljon enemmän kuin mitä sen alle tulee.

Ilman muuta vapaa-ajan tontteihin ja valmiisiin mökkeihin kohdistuu hintapaineita. Entäs sitten. Kysymys on kuitenkin ns. kakkosasunnosta ei siitä elintärkeästä kämpästä jonka periaatteessa jokainen tarvitsee. Voi olla, että katkeruutta on pienimuotoisesti luonut se, että "olisin mä sen rantatontin ostanut, mutta kun p......n ryssä tarjosi enemmän". Nämä seikat sitten korostuvat ja kertaantuvat, jonkinlaisena perisuomalaisena, ei välttämättä kateutena, vaan jotain sinne päin.

Mistään en vielä ole kuullut, että "invaasio" olisi tuonut negatiivisia ilmiöitä. No liikennekulttuuri on ehkä yksi. Sehän on vain opetuskysymys reilujen sakkojen keinoin. Enkä millään kykene sellaisis lähitulevaisuuden näköpiiriin ilmestyvänkään.

Siitä vaan mökkejä ostamaan. Rahaa tulee ja silti itse tuote pysyy maamme kamaralla, tontti on vähän pahuksen vaikea siirtää vaikka Kiantajärven rannalta Laatokalle.

Veikko Vitikainen

Tuo rahanpesu Venäläisten osalta onkin suuri ongelma.
Itse myin aikoinani moottoripyörön käteisellä, niin minun piti aukottomasti selvittää mistä rahat on saatu kun vein niitä pankkiin, vaikka summa oli vain 2500 Euroa.
No, ehkä pankkien omat intressit ja edut punnitaan tiskillä kun Venäläinen tulee siirtämään suuria rahojaan jollekin toiselle tilille.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Rahanpesuspekulointi ilman varsinaista tietoa asiasta ei liene kovin mielekästä, ainakaan Tossavaisen tyyliin: "Venäläisten into ostaa suomalaisia kiinteistöjä johtuu usein myös siitä, että enemmän tai vähemmän epärehellisesti tienattuja ruplia halutaan siirtää turvaan pahan päivän varalle." Venäläisillä kesämökinostajilla on siis "usein" muut kuin puhtaat jauhot pussissaan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

En haluaisi olla myötäilijä, mutta myönnän, että se on vain spekulontia..kunnes toisin voi todistaa. Kuten sanoin en ole lukenut Tossavaisen blogia.

Mökki ja kiinteistökauppoja ei taatusti tehdä ruplilla. Tietysti on kiva leikitellä ajatuksella. Jos selvä rahanpesu tapaus tulee esiin ja kyseessä on esim huumeisiin liittyvä juttu. Silloinhan ko. kiinteistö siirtyy Suomen valtiolle. Jos kyseessä on Venäjällä tapahtunut veronkierto tai lahjontaaan liittyvä juttu. Kukas sen kiinteistön sitten omistaa? No turha jatkaa, eikä Sinun tarvitse vastata. Kattellaan rauhassa, koska mitään ei ole ja tuskin mitään dramaattista tulee tapahtumaankaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos Tossavainen oppisi ajattelemaan niin kaikki olisi hyvin. Se on hyvä reagoimaan ja imemään pintavaahtoa mutta kypsyttely ja myös virheiden myöntäminen on sillä lapsen kengissä.
Persut sanoo että ne on korruptiota ja hyvävelipelejä vastaan. Pystyyköhän siihen jollei ole pikkuisen ajattelutaitoa.
Yhä enemmän tuntuu että johtajuus on hakoteillä puolueessa. Onko siellä ketään henkistä johtajaa? Kaikki hehkuttaa Soinia mutta eihän se tunnu tekevän mitään. Anttila nostaa Niinistön ylös. Jos ne nyt olisi fiksuja ne tekisi täysiremontin.
Sitten olisi kolme Niinistöä valtakunnanpolitiikassa. Honkaa ei muinoin saatu mut kolmen Niinistön metsä.

Toimituksen poiminnat

Sivut